Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vaccinera gratis i regionen

Vänsterpartiet vill att influensavaccin ska vara gratis till medicinska riskgrupper i Region Jämtland Härjedalen.

De flesta regionerna i Sverige erbjuder redan i dag gratis influensavaccin till personer som tillhör en medicinsk riskgrupp eller är 65 år eller äldre. De som tillhör riskgrupperna riskerar att drabbas av allvarliga komplikationer i samband med influensa vilket kan orsaka omfattande behandlingar och i värsta fall dödsfall.

Vänsterpartiet i Region Jämtland Härjedalen har lämnat in en motion om att införa avgiftsfritt influensavaccin till medicinska riskgrupper och äldre personer.

Region Jämtland Härjedalen har anmärkningsvärt låg täckningsgrad för vaccination. Att erbjuda kostnadsfri influensavaccination kommer att innebära att täckningsgraden höjs vilket leder till att färre människor insjuknar. Att minska risken att insjukna i influensa för äldre och för personer med kroniska sjukdomar kommer dels att minska den enskildes lidande och framförallt minska belastningen på dagens sjukvård, vilket sammanlagt ger hälsoekonomiska vinster.

För Vänsterpartiets Regiongrupp

Elin Hoffner, Marie Svensson , Sonny Hoffman, Catarin Raswill Antan, Bo Danielsson, Hanne Krogfjord , Christine Brulin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel