Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utan Gud inget universum

Den ateistiska förklaringen till universums uppkomst och utveckling har samma problem som evolutionsteorin. Den dumma, blinda, döva, kraftlösa – utan energikälla – och icke målmedvetna slumpen, kan inte starta Big Bang ur ingenting och utveckla det till dagens läge.

Universums oerhört geniala uppbyggnad och även livets geniala komplexitet, naturlagarna, DNA kodens språk m m, indikerar mycket tydligt att bakom denna existens måste det finnas en oerhört överlägsen intelligens och rationell kraft.

Mutationer kan heller inte förklara en utveckling från liten bakterie till djur eller människa. Universums naturkonstanter är oerhört finkalibrerade och tyder på ett intelligent ursprung. Jordens och universums materia, har enligt dagens fysik skapats oerhört noggrant och intelligent av elementarpartiklar.

Materia är inte evig. Materia härleds ur energi och kraft. Först var därför, menar jag, Guds skapande ord, sedan uppkom materia ur energi, partiklar osv. Dagens naturvetenskap arbetar dock med inomvärldsliga metoder och räknar inte med Gud, utan inom ett naturalistiskt paradigm där existensen av en Gud på förhand utesluts.

Men man kan ju aldrig utesluta Guds existens, lika lite som man kan bevisa att Gud finns. Det finns mycket som existerar utan att vi ser det. Mörk materia t ex sägs ju existera utan att vi kan se den. Men om man på förhand utesluter existensen av en intelligent skapare, (likgiltigt vad han/hon kallas), kvarstår väldigt mycket att förklara.

Då återstår inte mycket mera än långsökta spekulationer om multiuniversum och liknande. Ingen var med när det hände. Bara detta borde göra oss ödmjuka och öppna för möjligheten av alternativa synsätt. Det återstår alltså att bevisa evolutionsteorins hållbarhet. Det har ännu inte skett, fast detta förutsätts i läroböcker m m. Vad vi ser i naturen motsäger på inget sätt att en intelligent designer ligger bakom, snarare tvärtom.

Bo Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel