Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Unga förlorar på borgerlig politik

På fullmäktigemötet den 20 juni klubbades de fyra styrande borgerliga partierna budget inför 2020. I den kan man läsa att Östersunds kommun har goda förutsättningar för en ljus framtid om vi kan möta utmaningarna med framtidstro och tydligt ledarskap. Därtill att budgeten för 2020 och flerårsplanen signalerar just detta.

Man kan ställa sig frågan vems ljusa framtid och framtidstro man avser då man i samma budget riktar ett specifikt besparingskrav på Social- och arbetsmarknadsnämnden med 13,9 miljoner. Ett besparingskrav som visat sig omöjligt för förvaltningen att hantera utan att göra drastiska besparingar på förebyggande insatser och målgruppen barn/unga.

Därtill är detta besparingskrav lagt trots att de borgerliga i budgeten hävdar, att utöver fokus på kärnverksamheten, skall särskilda insatser göras när det gäller våra barn och tonåringars situation, och då särskilt arbetet mot mental ohälsa bland unga.

Vi skall givetvis inte ha färre platser i öppenvården eller färre fältarbetare om vi på allvar vill ge alla våra kommuninvånare goda förutsättningar för en ljus framtid och möjligheten att möta utmaningar med framtidstro.

Svante Freij (V)

vice ordförande Social- och arbetsmarknadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel