Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tyst om äldrevården

Varför är det så tyst om oss som jobbar inom äldreomsorgen? Vi försvinner. Hemtjänsten pratar man om, men vi som sliter inom äldreomsorgen är det tyst om.

Helt rätt är att de som flyttar in är mycket sjukare nu än förut. De bor längre hemma för det kostar mindre då. Ja det har blivit väldigt mycket sjukhem istället för ålderdomshem.

Tyvärr så blandar man också "friska" äldre med dementa och det blir inte bra, detta medan vi som jobbar blir allt färre. Vi får springa mer. Sen ska vi göra allt runt omkring.

Vi ska dokumentera, beställa allt som rör dem som bor, se till så de kommer till tandläkare, läkare, frisör, fotvård med mera. Sen ska vi dessutom planera vårt schema, vilket oftast blir helt åt skogen. Det finns personal som tycker det fungerar bra men vi är många fler som vill ha tillbaka de scheman vi hade innan. Som det är nu försvinner den nära kontakten mellan de som bor och personal.

Det blir för många personal som springer omkring, för många ansikten för de som bor. Är man då drabbad av demenssjukdom så är det på inget sätt bra. Vet att flera sjuksköterskor också sagt det blivit sämre med utvärderingar och ökad oro.Men ett kvinnodominerat yrke, ingen lyssnar.

Kom med  bättre löner,arbetstider, mer personal.

  

 

Anhörig och personal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel