Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trumps plan ger ingen fred

Donald Trumps så kallade ”fredsplan” för konflikten i Mellanöstern har nu lanserats. Planen – ”århundradets avtal” - innebär att den ena parten i konflikten, Israel, får full kontroll över den andra, Palestina.

Det här är inte en plan för fred utan en för fortsatt krig och konflikt. Om den förverkligas, vilket den israeliska regimen hotat att ganska snart göra, betyder det mer våld och elände för såväl israeler som palestinier. Därför måste planen stoppas.

Den svenska regeringen brukar i dessa sammanhang hänvisa till ett gemensamt uppträdande från EU som bästa vägen för att nå största möjliga framgång. Dessvärre har flera länder i EU, som Ungern och Österrike, deklarerat att man motsätter sig några mer omfattande aktioner mot Israel. Detta gör att Sverige måste agera utanför EU!

Den svenska regeringen, som representant för en av de 136 länder som erkänt den palestinska staten, har skyldighet att stå upp för att hindra att Palestina i praktiken förintas av Israel.

Gunnar Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel