Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trafikverkets misslyckande år efter år

Jag har nyligen kommenterat Trafikverkets tafatta försök att öka trafiksäkerheten på länets större vägar genom helt verkningslösa sänkningar av tillåtna hastigheter.

I veckan trafikerade jag sträckan Östersund-Stockholm via Ytterhogdal-Ljusdal. Det regnade intensivt och avsevärda delar av E45 med hastighetsbegränsning till 80 är direkt trafikfarlig i sådan väderlek. Det är så djupa spår i vägbanan, att risken för vattenplaning är överhängande. Vägen är dessutom smal och mestadels krokig med dålig sikt. Inom några meter från vägbanan finns jättestora stenblock, som vid en avkörning innebär en säker död vare sig man åker i 80 eller 90.

Det finns hur mycket som helst att göra, om det vore så att Trafikverket bryr sig om trafiksäkerheten. Det är inte hela vägen som behöver byggas om, utan det är vissa sträckor, som är riktigt farliga. Så det hela handlar om att prioritera anslagen på rätt sätt. Här är en tydlig del av E45, där Trafikverket misslyckats år efter år. Om inte Trafikverket omgående tar tag i detta, får verket också ta ansvaret för de människor, som kommer att skadas och dödas trots denna varning!

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel