Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Till alla er som sliter i vården

Det här är ett brev till alla er som arbetar i vår gemensamma sjukvård. Ni som sliter för oss andra. Ni som tar hand om oss när vi är som sjukast och hjälper oss att bli friska. Ni som möter vår oro och finns där när livet både är som lättast och som tyngst.

Ert arbete är en av grundstenarna som gör att vårt samhälle kan fungera. Trots det lyckas samhället inte visa den uppskattning ni förtjänar.

När jag ledde vår region ställde jag höga krav på er. Det kommer jag göra igen om vi socialdemokrater får förtroendet av väljarna i nästa val. Våra medborgare förväntar sig bästa möjliga vård. Det har vi socialdemokrater alltid försökt att leva upp till. 

Men med krav måste också följa uppskattning. Ni som arbetar i välfärden behöver få betalt för ert arbete. Framförallt behöver ni en arbetsmiljö som gör att ni även i framtiden har möjlighet att göra ett bra jobb.

Det gör ont att höra er när ni säger att ni känner er svikna. Jag har läst det i tidningen. Jag har hört det direkt ifrån er. Men mest smärtar det när jag lyssnar på er som gett upp. Som lämnat in sitt avsked. Jag är nämligen övertygad om att ni behövs. För att vår region skall lyckas med sina framtida utmaningar behöver vi omställningskraft och vi behöver er.

Den åttonde mars är den internationella kvinnodagen. En dag då vi uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. I Sverige vet vi att kvinnodominerade yrken och arbetsplatser genomgående har lägre löner men ofta också högre press och mindre möjligheter för de anställda att påverka sin arbetssituation. Detta måste förändras. Ni som arbetar i vården förtjänar återhämtning istället för oro och turbulens.

Jag har inte makten att förändra er situation nu. Men jag tänker fortsätta försöka. För ni förtjänar bättre.

Ann-Marie Johansson (S)

Regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel