Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk till om planerna för busstorget

Läser i ortspressen om planerna på att sälja ut Gustav III torg. Det planeras ett stort hotell där, förmodligen med många rum. Vad säger ägarna till Gamla teatern och Hotell Östersund om det?

Finns det verkligen behov av ett nytt storhotell mitt i Östersund. Busstrafiken, hur blir det med den?

Detta torg har ju använts som busstorg under väldigt lång tid. Då jag arbetade åkte jag med både Länstrafiken och stadsbussarna för att ta mig till och från mitt arbete och jag vet hur viktigt det är att ha nära till bussarna då man ska byta från stadsbuss till Länstrafiken och tvärt om. Kommer det fortsatt att finnas en vänthall ?

Läs också: Debatt – (MP): Stoppa privatiseringen av Gustaf III:s torg

Jag har läst något om att Länstrafikens bussar ska finnas vid centralstationen. Har de styrande talat med busschaufförer och fått deras synpunkt på att det inte kommer att finnas en uppställningsplats för bussarna mitt i stan. Det är ju också en hel del turistbussar som använder detta torg. Är det planerat att alla bussar ska stanna på Kyrkgatan och ta upp folk, vilken röra det måste bli där. Jag är ingen nostalgiker som vill ha Gustav III torg kvar "för att det alltid har funnits där" utan detta handlar om sunt förnuft.

Till de styrande, tänk efter före innan planerna på försäljning och byggnation av busstorget förverkligas.

Före detta bussåkare

Säg vad du tycker och tänker! Skicka in din insändare här.

Läs också: Debatt: Ogenomtänkt plan för Busstorget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel