Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk hållbart i Strömsund

Regering, länsstyrelsen ställer som mål att det ska vara ett fossilfritt samhälle tills år 2030. Vi ska minska på transporter och öka på inköp av lokala produkter.

En kommun i länet gör tvärtom. Strömsund. Genom att lägga ner köket i Backe och flytta all matlagning till Hoting och transportera den färdiglagade maten till Backe kommer de att öka på miljökontot för transporter. I Jämtlands län står transporter för 51 procent av utsläppen (Hela Sverige 34 procent).

Köket i Backe som nu föreslås läggas ner har reservkraft om det blir ett elavbrott, kan laga mat till hela kommunen. Stora, bra arbetsytor, billig hyra 180 000 kr/år inklusive el och vatten/avlopp och sopor.

Ägaren till fastigheten har investerat i nya ugnar. Man kan tycka att det är ett märkligt sätt av kommunen att behandla företagare som verkar i den.

Andra kommuner behåller/startar upp lokala tillagningskök i de mindre orterna, lagar mat från grunden, och har seniorrestauranger för pensionärer,

Tänk om, gör rätt för kommande generationer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel