Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk först – besluta sen

2013 beslutade, vad som då hette Landstinget att, med omedelbar verkan stoppa all inhyrning av stafettläkare.

Det resulterade i en primärvård i fritt fall och att alla läkare på Torvalla Vårdcentral sade upp sig på grund av att arbetsbördan blev för stor. I en intervju i Länstidningen sade ansvarig landstingspolitiker att de skulle sätta sig ner och göra en konsekvensanalys för att se vad man skulle göra åt den uppkomna situationen.

I min värld, gör man, innan man fattar ett beslut, en konsekvensanalys för att förutsäga eventuella effekter av  beslutet, inte efteråt. Nu står regionen inför att införa ett nytt arbetstidsavtal som innebär att vissa anställda kommer att arbeta mer för samma lön.

På en fråga till regionrådet Eva Hellstrand om hon tror att många kommer att sluta på grund av det nya avtalet och ersättas med inhyrd personal, säger hon ”det är bara gissningar och det ingen betjänt av”. Det är i stället så, att väl grundande gissningar, är precis vad regionen behöver som en del av den konsekvensanalys som jag hoppas att man genomfört. Om man tänker sig att göra en konsekvensanalys när man sett hur utslaget blev, har man inte lärt av historien.

Christer Nilsson, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel