Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för tårtan – men när höjs lönen?

Krokoms kommun har nu i sommar gett tårta till alla arbetsplatser i socialförvaltningen, som tack för ett gott arbete under coronapandemin. Det är en fin gest och syftet med det gott och vi vill inte förringa gåvan… men är Krokoms kommun också beredd att hjälpa sin personal på ett mer varaktigt sätt?

Krokoms kommun dras med underskott, det är magra år framför oss. Vi hoppas att man trots detta ska se initiativ att investera i personalen. Personalen vill ha bättre betalt och bättre arbetsmiljö. Och framförallt vill de ha mer inflytande, för även om vissa arbetsplatser gör ett gott arbete, så kan mer göras. Ett givet steg är att ha ett samarbete med berörda fackförbund för att ta reda på vad som är mest brådskande för personalen just nu.

Några exempel på vad Vänsterpartiet vill se är ökad möjlighet till vidareutbildning och kompetenshöjning, samt en tydlig styrning av löneökningarna för att solidariskt kunna ge större andel till omsorgspersonal, alternativt kortare arbetsdag med bibehållen lön. Just i sommar är fler av den ordinarie personalen på semester. Vänsterpartiet hoppas få höra om tårta även efter semestrarna och ett kommande samarbete med fackföreningarna om antingen sex timmars arbetsdag eller löneförhöjning. Efter vårens hårda slit och arbete, är personalen värd att bli lyssnade på.

Tårta är gott, men att bli hörd är godare.

Vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Krokom: Mona Puttick, Marie Svensson, Nehro Mostafaee, Ulla-Greta Rexner, Krister Lundström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel