Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svensk coronastrategi slog helt fel

 
Corona: Politik
Visa alla artiklar

Grundtanken med den Svenska Corona-strategin var att skydda personer på äldreboenden och de med behov av hemtjänst.

Den strategin visar så här långt på ett fullständigt fiasko med en överdödlighet som är på gränsen till en katastrof på grund av total avsaknad av skyddsutrustning och lagerhållning. Varken munskydd eller visir fanns att uppbringa i Sverige i mitten av mars,för att rädda upp situationen blev det någon form av tomteverkstad med hemtillverkad skyddsutrustning.

Och på TV: s pressträffar får man höra hur man nästan idiotförklarar andra länders bruk av munskydd och visir.vVad är det som gör att Sverige valde en annan strategi än våra nordiska grannländer? Vi saknade en beredskapsplan för att bemöta en pandemi vi var steget efter, vi var helt enkelt inte rustade. Vad vi provar är en halvhjärtad form av flockimmunitet som inte ligger i fas med våra nordiska grannländer.

Vem bär skulden för att det har gått så illa för våra äldreboenden? I första hand så är det kommunernas ansvar, men hur lätt är det när det saknas ett nationellt beredskapslager med medicinsk utrustning och samordning som fungerar!

Och socialminister Lena Hallengren borde ha lärt sig av förra sommarens skandal. Då saknades det skyddsutrustning på tre stora sjukhus i Stockholmsregionen.

Be-Fo!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel