Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svårare för syn- och hörselsvaga i Krokom

Krokoms kommun har bestämt att syn- och hörselombudet strikt ska göra det som framgår av hemsjukvårdsavtalet mot Region Jämtland Härjedalen. Det innebär att de invånare som inte har biståndsbeslut på insatsen inte kan få hjälp och stöd av ombudet.

Var tredje månad har ombudet funnits tillgängligt på bibliotek/servicekontor för alla invånare att få hjälp med sina syn- och/eller hörselhjälpmedel. Det stödet kommer att försvinna.

I Krokoms nya tillväxtstrategi (beslutad om av politikerna tidigare i år) står det "För den som har en funktionsnedsättning, är tillgänglighet extra viktigt, eftersom det kan vara en förutsättning för att kunna delta i samhället fullt ut” samt ”. Arbetet för ökad tillgänglighet handlar till stor del om att riva hinder, men också om att öka kvalitén i samhället”. Att plocka bort servicen för grupperna syn- och hörselnedsatta är inte att leva upp till vad som står i tillväxtstrategin.

Vänsterpartiet försökte väcka ett ärende i socialnämnden angående syn- och hörselombudets förändrade uppdrag då det påverkar både tryggheten och tillgängligheten för de med syn och hörselnedsättningar. Tyvärr bedömde de styrande partierna C, M, Kd, Mp med stöd av Sd att den service som kommunen tidigare gett invånarna utan biståndsbeslut inte längre är prioriterat.

Marie Svensson Gruppledare Vänsterpartiet Krokom.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel