Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svara oss om Körfältsskolan

Öppet brev till politikerna i Barn- och utbildningsnämnden: Vi har fått veta att det finns förslag på att stänga vår skola, Körfältsskolan, och att vi som går här ska pytsas ut på andra grundskolor. Det gör oss väldigt ledsna. Vi har några frågor till er politiker.

# En del familjer på vår skola har många barn, kommer alla syskon då att få komma till samma skola?

# Varför väljer ni att stänga vår skola som har så bra lokaler? Vi har jättefin idrottshall, slöjdsalar, hemkunskapssal, stor fin skolgård, fotbollsplan, stor matsal, basketplan och är på en våning.

# Har ni tänkt på att många barn på vår skola har flytt från sina hemländer och har haft en otrygg tillvaro nu har kommit till trygghet i klasserna här som nu ska splittras?

# Varför kallar ni det här för en omstrukturering när det är frågan om att stänga en skola?

# Har ni tänkt på att våra förskoleelever precis har kommit in i sina klasser och vant sig vid att vara här?

# Hur kan ni bestämma det här utan att någon som helst dialog med personal eller föräldrar?

Arga hälsningar från klass 5 Blå på Körfältsskolan

Också föräldrarna vill ha ett ord med i laget: Vid föräldramötet förra året vid den här tiden lät det som att Körfältsskolan skulle byggas ut och ihop med Palmcranz för att bli en F till 9-skola och samma för särskolan. Ett positivt förslag då det innebar att våra barn inte skulle flyttas runt utan fick fortsätta samarbetet med grundsärskolan.

Men mattan under våra fötter drogs undan med informationen härom dagen att våra barn kommer att splittras runt på olika skolor. Vi är starkt kritiska mot förslaget, som vi inte ens fick en chans eller möjlighet att säga något om.

Svaret vi fick av ordförande Joel Nordkvist (M) var att det var lönsamt och att Östersunds kommun tjänar på att Engelska skolan flyttar in på PC. Istället för att satsa på Östersunds kommunala skolor så ska kommunen bekosta renoveringen av en friskola för flera miljoner kronor.

En stor del av eleverna har flytt från krig och fått en trygghet på Körfältsskolan, men nu faller den tryggheten igen och i deras värld tvingas de fly igen och bygga upp en ny trygghet med helt andra människor.

Körfältsskolan är känd för att vara en friluftsskola och de flesta barnen går eller cyklar till skolan. De har flera friluftsdagar då Spikbodarna, Lillsjön mm bara ligger ett stenkast bort. De flesta barnen bor runt om Körfältsskolan och det innebär att vårdnadshavare kommer bli tvungna att köra sina barn med bil istället. En del har inte den möjligheten och om inte kommunen också godkänner skolskjuts för alla barn kommer somliga eventuellt att bli tvungna att flytta och byta jobb. Säkerheten för att våra barn ska kunna ta sig till sin skola sätts också på spel när de måste passera stora vägar till exempel Krondikesvägen.

Syskonförtur var inget som heller kunde lovas . I familjer med flera barn i olika årskurser kan barnen placeras på flera olika skolor.

Vi föräldrar vill också göra våra röster hörda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel