Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Strömsund sviker sina gamla

Vid Kommunfullmäktigemötet i Strömsund den 9 juni 2020 fattade fullmäktige ett beslut om

kraftigt höjda matavgifter inom vård och omsorg. Ärendet var tidigare uppe i Socialnämnden

och därifrån kom förslaget till fullmäktige om att höja avgiften för fullkost i äldreomsorgen från

och med 1 juli 2020.

Höjningen blir 20 procent från 3 000 kr till 3 600 kr per månad vilket vi Sverigedemokrater anser vara en alltför hög avgift för den mat som serveras de äldre.

På samma fullmäktigemöte 9 juni 2020 fattades också beslut om en kraftig höjning av avgiften

för förbrukningsartiklar på särskilt boende, en höjning med 100 procent, från 100 till 200 kr per månad från den 1 juli 2020.

Vi Sverigedemokrater reserverade oss mot ovan fattade beslut och anser att den avgift som redan betalades var väl så hög, dessa avgifter kommer dessutom att höjas enligt ett prisindex från PVK.

Vi Sverigedemokrater kan bara beklaga att övriga partier återigen slår på de äldre och de svagaste i samhället. Och till nästa år 2021 går det än så länge rykten om en pensionssänkning med 600 kr per månad. När skall vi politiker sluta attackera de mest resurssvaga äldre i samhället som har det ekonomiskt svårt ändå?

Sverigedemokraterna Strömsund

Steve Svensson, Veronica Berglund, Lars Gustavson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel