Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Strejka med oss 27 september

Vi är Fridays forfuture, en folkrörelse av ungdomar som strejkar för klimatet. I Sverige strejkar vi varje fredag med kravet att våra politiker ska föra en politik som går i linje med Parisavtalet och att vi globalt ska hålla oss under 1,5 graders global uppvärmning.

Nu är det bråttom. Nästa år, 2020, måste vi ha sänkt utsläppskurvan drastiskt för att ha en chans att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader. Om detta inte sker riskerar vi fullständig samhällskollaps.

Vi uppmanar alla fackföreningar och förbund att strejka den 27 september. Det är fackens uppgift att säkerställa arbetarnas rättigheter och trygghet och en kris som denna kommer medfölja stora ekonomiska förändringar, och problem, om vi inte ställer om.

Vi som skrivit det här är mellan åldrarna 10-20 år och har suttit utanför Sveriges riksdag och utanför olika kommunhus runt om i landet varje fredag i snart ett år nu.

Men Sveriges utsläpp minskar inte.

Ni vuxna säger att ni bryr er om era barn över allt annat, nu har ni er chans att visa det. Ta vara på den!

Vi ber om er hjälp. För allas skull. Strejka i september.

Greta Thunberg, Edit Liedberg, Mina Pohankova, Isabelle Axelsson, Eira Fröhling, Ell Jarl

Svenska FridaysForFuture

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel