Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa villorna i ÖSK-skogen

Annons

I dagens läge kan man vintertid obehindrat åka skidor från parken intill Hästhagsvägen (100 m från Genvägen) via fältet nedanför tidigare orienteringsklubbens stuga och upp till elljusspåret vid ÖSK. Den breda stigen genom fritidsområdet har alltid använts av allmänheten.

Nu avser två tidigare elitskidåkare efter medverkan av tidigare socialdemokratiska kommunalrådet AnnSofie Andersson, att blockera hela utfarten, genom att få bygga tre fastigheter med villor och med tillfartsväg från Krumhornet . Därmed förstörs den vackra naturen i skogskanten som under våren är full med blommande blåsippor till allmänhetens glädje. Dessutom förstörs fritidsområde genom att utfarten blockeras av väg och villor.

Dessutom måste allmänheten med barn och skidor vintertid gå över bilvägen till fots såväl vid uppfarten mot ÖSK som vid återkomsten då farten kan vara hög om de inte kan bromsa. Stor olycksfallsrisk föreligger om villorna och bilvägen med dess eventuella plogkant är i vägen. Någon utfartsväg för skidåkarna finns inte inlagd på kartbilden Karlslund 1:4 , vart skall de ta vägen när de kommer i full fart ? Nedfarten är ju blockerad av väg och villor så man når ju inte ned till fältet där man brukar bromsa upp

Tänk vad två tidigare elitskidåkare kan förstöra för skidsporten ! Tänker de bara på sig själv och att tjäna pengar som mäklare. Själva har de ju båda egna villor tidigare i Östersund och på Frösön. Varför skall de förstöra östersundarnas fritidsområde och utsikt mot fjällvärlden.

Kan inte den nya borgerliga regeringen i Östersund, med det nya kommunalrådet Bosse Svensson i spetsen, göra en snabbinsats och rätta till sina företrädares felsteg -- innan skidåkarna får sina spadar i jorden och förstöra vår vackra natur?

Varför inte göra villautfarterna mot ÖSK-vägen så får de närmare till skidstadion och dessutom så finns ju redan vatten och avlopp vid ÖSK-vägen.

Waldteufel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel