Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sossarna ljuger

Socialdemokraternas allt svagare opinionssiffror har gjort dem så desperata att de nu betalar stora summor pengar för att sprida lögner om Moderaterna via tidningsannonser (LT 14 augusti), där de påstår att Moderaterna vill införa marknadshyror.

Sanningen är att Moderaterna inte vill införa marknadshyror. Ulf Kristersson svarade tydligt nej på frågan under partiledardebatten i Expressen så sent som 14 augusti. I stället för att sprida lögner om Moderaternas politik borde S komma med förslag på hur vi får fler bostäder.

Bostadskrisens effekter blir nämligen allt tydligare. Regeringen ärvde ett kraftigt ökat bostadsbyggande av alliansen, men lämnar nu över ett fallande bostadsbyggande. Alla prognoser pekar på att bostadsbyggandet i Sverige rasar under 2018. Detta samtidigt som vi behöver fler bostäder än någonsin. Den enda satsningen från regeringen har visat sig vara ett stort fiasko. Av 11,3 miljarder har bara sju procent betalats ut. Det har varit fyra förlorade år i bostadspolitiken.

Grundproblemen på dagens bostadsmarknad kan enbart lösas genom reformförslag som förkortar och förenklar byggprocessen, skapar förutsättningar för att få fram mer byggbar mark och ökar rörligheten. Vi måste vara beredda att genomföra reformer som kapar år från planprocessen. Dessutom måste vi göra det enklare för fler att äga sitt boende – Sverige behöver en ny egnahemsrörelse.

 

Länsförbundsstyrelsen

Moderaterna i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel