Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sommarjobba då det behövs

Krokoms kommun har så dåliga finanser så att alla måste tänka ekonomiskt. När ideella föreningar inte får ökat ekonomist stöd av kommunen, utan istället förmodligen får minskat stöd är det viktigt att  ideella föreningar har friheten att anpassa kommunens sommarjobb efter deras olika behov.

Då stora delar av somrarnas nöjesutbud och kulturella verksamheter arrangeras av ideella föreningar så är kommunens sommarjobb viktiga för ungdomar och även för kommunen.

I dag får inte sommarjobben utföras under helger trots att föreningarna då som mest behöver arbetskraft, men om ungdomarna får högre lön under helgen och arbetar färre vardagar så jobbar de visserligen totalt färre antal timmar i veckan, men får ändå samma lön. 

De ungdomar som bor ute på landsbygden kan ha långt till sommarjobbet och då är det bilskjuts som gäller. Man skulle med det här upplägget underlätta för föräldrar, spara tid, bensin och miljö .

Fler sommarjobb åt ungdomar leder till mindre sysslolöshet, mindre psykisk ohälsa och mindre kostnader för kommunen

Kjell Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel