Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Smittans största förlorare

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Det kommer en tid när covid -19 krisen är över och dom ansvariga politikerna inom kommunen och regionen granskas hårt av media och medborgare.

Nuvarande lag säger att kommun och regionstyren är skyldiga att som arbetsgivare tillhandahålla ett beredskapslager av skyddsutrustning och en medicinsk lagerhållning för en fastställd period.

Men ansvariga har tydligen varit i en djup törnrosasömn utan att märka att en pandemi har pågått i världen under nästan tre månader, och levt i den tron att staten skall vara ansvarig på kommunal- och regionnivå.

De stora förlorarna vad gäller antalet döda givetvis är de som byggde landet, de på äldreboenden och de som är beroende av hemtjänst där smittan går som en löpeld på grund av brister i arbetsmiljön.

Det är en total avsaknad av skyddsutrustning som är godkänd av arbetsmiljöverket och en timanställd personal som inte fått information om hur oerhört stor smittospridningsrisken är i deras jobb! Och så läser man ortstidningarna om personal som vädjar till företag och allmänheten om hjälp att skaffa fram skyddsutrustning.

Det är beklämmande att beredskapen är lika med noll. Är det en chefskollaps?

Fd Skyddsombud

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel