Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skyll inte planerna på AnnSofie

AnnSofie Andersson har fått klä skott för den kraftiga kritik som riktats mot Östersunds kommuns besluta att anta två detaljplaner för bebyggelse i ÖSK-området till förmån för två före detta elitskidåkare bland annat i signaturen Waldteufels insändare i LT 4 december.

Det verkar som att de klagande inte förstått att AnnSofie inte stått ensam.

Den som bemödar sig med att läsa fullmäktiges protokoll från den 20 september 2018 finner att samtliga ledamöter från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet röstade för att planerna skulle antas.

I protokollet står att Bosse Svensson, C, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag att anta planerna. Det var alltså vårt nuvarande främste kommunalråd som avgjorde att planerna antogs.

Planerna antogs med rösterna 39 – 20, men hade de två partierna som påstår sig värna miljön, C och MP, röstat mot ett antagande så hade det blivit 25 – 34, d v s inga nya detaljplaner.

Mats El Kott

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel