Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skaffa mat till riskgrupperna i Åre

Vi kräver att Åre kommun omedelbart beslutar om och genomför matleveranser till våra medborgare som ingår i Covid-19-riskgrupperna och som inte får denna hjälp på annat sätt, som inte ska gå ut bland människor och riskera att insjukna. Vi vill också att man bistår med att förmedla ut förnödenheter såsom apoteksvaror och att detta kommuniceras ut ordentligt till alla som berörs.

Vi har påtalat detta på informationsmöten med kommunledningen både muntligen och skriftligen under två veckor. Vi har framfört att det är ett kommunalt ansvar, att se till att de som behöver skydda sig hemma för att inte riskera att smittas ska kunna göra det. Vi har en samhällsspridning i Åre kommun, och påskhelgen med besökare från andra delar av landet är i antågande.

Frivilliga gör stora insatser just nu och vi vet att läget är tufft för handlarna. Ni är många som gör ett fantastiskt jobb och tar ett stort ansvar att hjälpa till i denna kris – en eloge till er.

Vi har försökt jobba med denna fråga internt och drivit på där i första hand, för det tycker vi är hederligt att göra i en sådan här situation. Vi vill med denna insändare inte alarmera, generellt sett sköts krisarbetet i Åre kommun på ett mycket bra sätt och med stora insatser av tid, energi och engagemang från medarbetarna. Kommunen har en bra verksamhet och plan för äldreomsorgen, skolan och de andra viktiga uppgifterna en kommun har. Att ordna så att riskgrupperna har möjlighet att stanna hemma är dock något som har dröjt alldeles för länge. Vi vill inte kritisera enskilda tjänstepersoner – det yttersta ansvaret ligger på den politiska ledningen och dess förmåga att styra skeppet under oroliga tider. Våra medborgare är värda omtanke och inget annat är acceptabelt. Vi ska klara oss genom denna kris tillsammans.

Peter Bergman (S)

2:vice ordförande Kommunstyrelsen

Martine Eng (S)

Vice ordförande Samhällsbygnadsnämnden

Andreas Sihvonen (S)

2:e vice ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Karolina Junel (S)

Vice ordförande Socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel