Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sensationella påståenden om EU

Annons

I en insändare i LT 11 juni hävdas att EU inte är ett projekt för fred utan ”har under hela sin tid stött koloniala och nykoloniala krig i Asien, Afrika och Latinamerika”.

Detta är sensationella uppgifter. Det anges dock vare sig vilka krig som avses eller källor vi kan gå till.

Vi som har trott att EU har sitt ursprung i från Europeiska kol- och stålgemenskapen (EKSG) och den antagna Schumandeklarationen, har således varit offer för en villfarelse, helt i klass med att vi trodde på att fotbolls – VM gick av stapeln i Sverige 1958. Idel myter och konspirationer.

Skribenten hävdar vidare att massmigrationen till Europa beror på att ”EU: s ekonomiska styrka missbrukats för att åstadkomma ensidigt fördelaktiga villkor som skapat näringsbrist, dålig sjukvård och efterbliven utbildning.” Siffror som visar att EU står för över hälften av världens bistånd och är största bidragsgivare i Syrienkrisen, torde således ej förtjäna tilltro. Synnerligen intressant.

Insändaren avslutas med några förvirrade rader om asyl, EU-stadga och FN, vilka vi hänsynsfullt lämnar utan avseende.

Undertecknad är ingen vän av EU, men den som blundar för fakta förblir i enfald.

Källor: Riksdagens eu-information, Europeiska Kommissionen, fördraget om Europeiska Unionen, Schumandeklarationen, egen historiekunskap.

"Om jag ändå kunde finna sanningen lika lätt som jag kan avslöja osanningen." : Cicero

Omvärldsanalytiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel