Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD vill ha koll på underskotten i Krokom

Vi från Sverigedemokraterna i Krokom anser fortfarande att socialchefen bör lämna sitt uppdrag då vi behöver nytt ledarskap för att få kontroll över de budgetunderskott som socialnämnden årligen hamnar i. Man ser att sen nuvarande chef tillträdde sin tjänst har underskotten dragit iväg rejält mot åren innan.

Att vi är kritiska till nuvarande chef beror enbart på att man under flera år inte lyckats hålla de budgetramar som man får, trots att budgetramarna ökat kraftigt de senaste åren.

I ett försök till svar från socialnämndens ordförande Andreas Karlsson, Centerpartiet, så tar han socialchefen i försvar med en märklig kommentar, ”Vi vet orsaken till att kostnaderna ökar” för att i nästa mening säga ”att budgeten överskrids kan också bero på att budgeten är för lågt satt”. Hur var de nu, hade man inte koll i första meningen? De här låter ju inte alls bra och som skattebetalare skulle jag känna stor oro över den situation som råder.

Vi från Sverigedemokraterna är öppna för en dialog med samverkanspartierna i kommunen för att lösa de problem som finns och de problem som kommer att komma framöver om inte regeringarna skjuter till 100-tals miljoner kronor i statsbidrag eller att kommunen kraftigt höjer skatten. Men då krävs öppna kort från samverkanspartierna.

SD Krokom

Ronny Karlsson, Sune Sjöström, Marcus Danielsson, Jan Englund, Clas Sundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel