Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sätt P för parkeringskaoset

Det råder parkeringskaos i Östersund. Och då är det inte bara bristen på parkeringsplatser utan även bristen på efterföljandet av parkeringsreglerna som gör stan otrevlig att vistas i.

När det är brist på p-platser bryter förarna mot parkeringsbestämmelserna till förtret för gående och laglydiga människor. Har ansvariga tittat till trafikskyltarna? Många är dolda bakom buskar och träd.

Våra två p-vakter gör ett utmärkt jobb, men de har som alla andra reglerad arbetstid och rätt till semester och kommunen är till ytan stor. Ersättare vid ledighet finns nog inte. Har hört att man i Östersund får bryta mot p-förbud. Beslutande lär ha gett direktiv om att vänta i 10 minuter innan p-bot skrivs ut. Ofta ser man hur det parkeras på trottoarer, trots att det är stoppförbud som gäller, och på cykelväg. Gående måste ofta gå ut i gatan för att komma fram. Det är dags för kommunen att ta tag i problemen innan olyckor sker.

Varför inte avtala med något vaktbolag?

Lag och rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel