Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Satsa på kulturen i Krokom

Biblioteken har blivit färre och avstånden till biblioteken har ökat. För Vänsterpartiet är tillgången till avgiftsfria bibliotek grundläggande. Kultur spelar en viktig roll för landsbygden: en ort med en rikt och varierad kultur skapar engagemang och trivsel för medborgarna och biblioteken är en viktig samlingsplats.

De styrande i Krokom, med centerpartiet i spetsen, försämrar och tar bort alltmer service från landsbygden. Nu är det biblioteket i Kluk som drabbas. Att lägga ned Kluks bibliotek påverkar hela bygden. Inte minst då Kluk tidigare blivit av med skola och förskola. Besparingen är 100 000 kronor – en väldigt liten utgiftspost för kommunen! Varför hörs inga starka protester från politiken? De som styr C, M, Kd, Mp offrar Västbygden ännu en gång.

Även Kulturskolan verksamhet drabbas av ständiga förändringar och har fått genomföra besparingar under många år. Kulturskolan är inte längre en kulturskola i sann bemärkelse, då det är en ren musikskola utan t.ex. dans, drama bild och form. Tillgängligheten behöver öka: endast ca 300 av kommunens 2200 elever har tillgång till kulturskolan idag. Kulturskolan behöver utvecklas och integreras mer med skolans verksamheter. Vi behöver tänka nytt och t ex hämta inspiration från Ragunda kommuns kulturskola som verkligen har lyckats med att både integrera, engagera och få många elever att delta. Där är kulturskolan avgiftsfri vilket ökar tillgängligheten.

I en kommun som satsar på kulturen trivs människor bättre och det ökar kommunens attraktionskraft. Därför står Vänsterpartiet för en satsning på kulturen!

Vänsterpartiet Krokom

Marie Svensson Gruppledare Vänsterpartiet Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel