Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Satsa oss ur regionens kris

Vi måste ge Christer Siwertsson rätt i en fråga. Vänsterpartiet är en kravmaskin, det är vår uppgift!

Vänsterpartiet vill ha en välfärd att lita på. Vi vill att välfärden ska byggas ut, inte monteras ned. Man ska inte behöva teckna privata sjukförsäkringar för att få bra vård.

Vi ska ha en jämlik vård i hela landet och den ska hålla en hög kvalitet. Vi behöver satsa oss ur krisen och vet att kvalitet ger kostnadsminskningar över tid. Då är det fel att bara spara, dra ned och sluta göra.

Vänsterpartiet vill göra förstärkningar i vår egen verksamhet efter behov. Det viktigaste i rådande situation är inte att värna privata vårdgivare utan att ge bättre villkor för de anställda och en tryggare vård för patienterna.

Köer och utebliven vård är dyrt. Vänsterpartiet har yrkat på skattehöjning i regionen allt sedan 2015 med 1 krona. Det hade gett ett tillskott till Region Jämtland Härjedalen på 276 miljoner kronor per år. Det är inte småpengar och självklart hade det gjort skillnad i regionens svåra läge.

Pengarna ska främst gå till förstärkt primärvård och till satsningar på personal. Om patienter får hjälp i ett tidigt skede är det en besparing för regionen. Det är smart att ge regionens personal förutsättningar att trivas och orka arbeta fram till pension så slipper vi hyrpersonal.

Elin Hoffner och Marie Svensson

Vänsterpartiets Regiongrupp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel