Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sansa er om Storsjö strand

I morgon (torsdag 26 september) kommer Kommunfullmäktige att ta beslut om kommande etapp på Storsjö strand. Vad är det för ändringar som gjorts är det många som undrar?

Vad är det som gör att kommunen har svårt att ta till sig kritik från bl.a gruppen med kulturhistoriker, fd landsarkivarie, och flera arkitekter, alla med lång erfarenhet från Östersund? Även Kyrkan har varit kritisk och huset som kommer att sticka upp bakom järnvägsstationen skämmer utsikten även längs gångvägen i övre delen av Österängsparken. Också Länsmuseet Jamtli hävdar att de förändringar som gjorts inte räcker för att skydda riksintresset med utsikten enligt LT 28 aug. I samma artikel finns ett citat från stadsarkitekt Maria Boberg ”Bebyggelse ska undvikas eller hållas nere i höjd i särskilt viktiga utblickar, men kan vara högre i mindre känsliga lägen.” Är utsikten från Stora kyrkan över stationen ett mindre känsligt läge?

Ser att i detaljplanen använder man samma illustrationsbild över ett kvarter som användes i Etapp 1. Varför? Den är bara vilseledande och har ingenting med verkligheten att göra!

Jag ansluter mig till förslaget Gunnar Bäckman, Ove Hemmendorff, Lennart Köpsén, Sten Rentzhog och Harry Westermark kommit med i ett Debatt-inlägg i LT att kommunfullmäktige undantar kvarteret nedanför järnvägsstationen om planen ska antas. Det skulle ge möjlighet att pröva andra långsiktigt goda alternativ och samordna med blivande strandpark och resecentrum vid stationen.

Karin Stensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel