Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Saila, agera för försvaret

Kikar på´ riksdagsdebatten i TV mellan Amanda Lind (MP )och Saila Quicklund (M) angående statens idrottspolitiska mål. Detta är också viktigt!

Dock konstaterar vi att Quicklund, nästan varje gång hon debatterar i riksdagen, bara har frågor angående idrott. Kanske kan vi förmoda att hon aspirerar på att bli ny idrottsminister i nästkommande regering?

Nu är det så att Quicklund är jämte och representerar Jämtland i riksdagen. Var finns frågorna om vår Försvarspolitik? Jämtland och speciellt Östersund har faktiskt mist sin viktiga roll som garnisonsstad. Försvarsmakten har under hundratals år präglat vårt län och vår stolta stad med militär närvaro med både infanteri, artilleri, flyg, arméteknikcentrum, underhåll och logistik. Allt lyser med sin frånvaro förutom hemvärnets fältjägarbataljon som arbetar mycket aktivt.

Jämtland och Östersund har ett av Sveriges bästa övningsområden inom alla försvarsgrenar förutom marinen. Vi anser det var närmast en katastrof att lämna Jämtland försvarspolitiskt för att inte tala samhällsekonomiskt. Vi har ett helt annat försvarspolitiskt läge idag!

Varför agerar då inte Saila Quicklund för detta i riksdagen? Det räcker inte med ett besök hos försvarsutskottet. Det krävs något ordentligt mer! Inte har man väl släppt denna fråga till Centern eller något annat parti?

Var inte moderaterna det parti som förut betraktades som det mest försvarsvänliga parti i Sverige? Vi känner inte igen Moderata Samlingspartiet!

”Styrgruppen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel