Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så behåller vi personalen

En del av Äldreomsorgen i Bergs kommun har under de senaste åren drivits av privata utförare och därmed har personal haft möjlighet att arbeta för en annan arbetsgivare än kommunen.

Nu drivs all äldreomsorg i kommunal regi för socialdemokraterna menar att det är det personalen vill. Det går att säga så om man bara lyssnar till en del av personalen. Flera av personalen som arbetat för båda de privata utförarna vill gärna fortsätta att göra det eftersom det är närmare till kontakten och påverkansmöjlighet med chefen. Socialdemokraterna säger att de ska ha mod att utveckla kommunen men vågar inte ge möjlighet för kvinnliga branscher att utvecklas. Vår egen äldreomsorgs verksamhet har under många år dragit över budget och därmed kostnadsmässigt som förluster i välfärden, trots det vet vi inte om den kvalitetsmässigt ger valuta för pengarna!!                                    

Eftersom vi i Centerpartiet tror på den enskildes förmåga både som mottagare av insatser att vilja bestämma eller som entreprenör att förverkliga sin dröm, så hoppas vi nu att det enligt intentionen i vår motion införs valfrihet till att kunna välja utförare av servicetjänster för hemtjänstmottagare. Genom det finns en utvecklings möjlighet för kvinnliga företagare att etablera verksamhet. I och med att det blir servicetjänster så kan konsekvensen bli att vi kan använda personalens kompetens till omsorg och att aktivera våra äldre på våra boenden. Det är för oss i centerpartiet viktigt att ta hand om och tro på vår personal så att vi får behålla den längre.

 

Lena Olsson (C)

Kommunalrådskandidat

Berit Johansson (C)

Ordförande för Centerkvinnor Jämtland/Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel