Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Risken för våld i hemmet ökar med distansarbete

Unizon har sagt det tidigare och säger det igen, Brottsofferjouren har sagt det tidigare och säger det igen. Elevhälsan har sagt det tidigare och säger det igen. Novahuset har sagt det tidigare och säger det igen. Många har sagt det och nu vill även Systerjord säga det:

Kvinnor och barn som lever med våldsamma män lämnas ofta helt ensamma under tider så som lov och semestrar. I vardagen har en ofta någonstans att ta vägen, till skola eller jobb, där en får möjlighet att pausas från våldet.

När nu betydligt större del studerar och arbetar hemifrån ökar alltså risken för våld och utsatthet i hemmet. Därför väljer Systerjord att fortsätta arbetet framåt för ett något finare samhälle, men vi träffas digitalt. I dessa tider är det än viktigare att hålla ihop och hålla liv i frågor så som våld i nära relation, sexualvåld, köns- och kroppsnormer.

Vi vill sända ut tanken att vara mer uppmärksam på vad som händer inne hos grannarna. Givetvis menar vi inte att ni ska snoka, men nu när flertalet dörrar är stängda under flera dagar kan du vara räddningen om du reagerar på ljud som gör dig orolig. Vid misstanke finns det hjälp att tillkalla.

Ta hand om er och varann!

Systerjord, studiecirkel som jobbar med strukturer och normer i samhället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel