Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Protesten fortsätter

I dag den 10 december är det FN: s dag för Mänskliga Rättigheter samtidigt som Nobelmiddagen. En glädjens dag för många men en svart tisdag för Sverige. Samma dag kommer ett femtiotal fängslade ungdomar i handbojor att tvångsdeporteras till världens farligaste land.

En afghansk ungdom har suttit i förvar sen den 24 september och den afghanska ambassaden ger honom inte inresetillstånd på grund av säkerhetsläget i landet. Nu har han för den fjärde gången fått besked om att han ska tvångsdeporteras..

Ett förfarande i direkt konflikt med både FN: s deklaration om de mänskliga rättigheterna och Barnkonventionen som betraktar detta som en otillåten form av tortyr. Ovärdig ett land som betraktar sig som en föregångare för demokrati och medmänsklighet.

Varje tisdag klockan 12 ringer klockorna i Gamla Kyrkan och i kyrkor över hela landet. Kl 17.00-17.30 samlas vi i en tyst protest på Stjärntorget i Östersund.

"Fem Över Tolv" Östersund

genom Kick Leijnse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel