Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Prioritera rätt i Strömsund

Öppet brev till Strömsunds kommun: Det är mycket oroande att Kommunen totalt ignorerar orterna utanför Strömsunds samhälle med sina löjeväckande besparingsåtgärder, som exempelvis bara för att ta ett exempel i mängden, förslaget om att stänga köket vid Backe hälsocentral.

Man måste omedelbart sluta med centralortstänkandet, och verka för att även de mindre orterna får behålla viktiga serviceinrättningar och skolor, bibliotek m.m. som gör det attraktivt att bo och leva.

Jag anser att Strömsunds Kommun är en jättelik ineffektiv koloss på lerfötter, med en fruktansvärd övertalighet av tjänstemän och småchefer till höger och vänster. Så fort det skall dras in tjänster är det på "golvet" där det behövs mest kraft.

Kommunen har enligt uppgift 1 925 anställda, (var tredje kommunmedborgare i arbetsför ålder 18-65 år) är alltså anställd av Strömsunds Kommun. Utöver dessa ska även läggas konsulter och andra entreprenörer.

Vad jag kan förstå så måste Kommunen ha minst 600 för många på sin anställningslista.

I jämförelse med andra kommuner runt om i Sverige, kan inte Strömsund ha så många fler arbetsuppgifter att fullgöra.

Här kanske man kan spara en slant.

Rätta mig om jag har fel.

Östen Nilsson, Backe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel