Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker, varför svarar ni inte?

Annons

Den 27 juli skickade jag ett öppet brev till politikerna. I första hand till vård- och omsorgsnämnden i Östersunds kommun, men även till ansvariga politiker i regionen.

Det handlade om egna upplevelser, när en nära släkting, på grund av olycksfall plötsligt blev beroende av hemtjänst och hemsjukvård och de enorma svårigheter som mötte oss och aktuell person när vården skulle planeras.

Först och främst var sjukhuset nära att skicka hem honom utan vårdplanering och utan hjälp i hemmet och dessutom fann vi en näst intill omöjlig hemtjänstorganisation i kommunen, att tränga igenom.

En handläggare för tillsynsbesök. En handläggare för tvätt. En handläggare för städ och så vidare.

Min fråga till er politiker var ganska enkel att svara på och den löd ungefär så här. Är ni nöjda med sakernas tillstånd kan ni luta er tillbaka, men är ni inte nöjda, vad göra?

Jag menade vidare att det borde vara en och samma handläggare för hela insatsen. Mina funderingar då och nu är också hur en multisjuk äldre, med dåligt minne och utan anhöriga ska kunna orientera sig genom kommunens hemtjänstorganisation.

Det hör till god ton att svara på allmänhetens frågor även mellan valen, men det kan ju vara så i det här fallet, att politikerna inte uppmärksammat mitt öppna brev.

Min och våra upplevelser är det många som kan vittna om, så svaret är säkert välkommet även hos andra med erfarenhet som liknar vår.

Avslutningsvis ska all personal som till sist kopplades in för att ge vård ha en stor eloge. Där brast det inte, tvärt om, utan bristerna sitter framför allt i kommunens hemtjänstorganisation!

Christer Siwertsson, M och före detta regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel