Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker slår sönder rehabvården

Då planer att flytta Remonthagens verksamhet till sjukhusets lokaler har kommit till vår kännedom känner vi oss tvungna att protestera mot den försämring av rehabiliteringsvården detta skulle innebära.

Rehabilitering är i dag den i särklass bästa eftervården för människor som drabbats av stroke eller andra neurologiska sjukdomar vilka kan orsaka motoriska problem, förlamning och försvagning av olika kroppsdelar samt afasi. Detta förutsatt att träningen sker i välutrustade lokaler med välmotiverad personal.

Många i vår förening har drabbats av någon form av stroke– allt från en tia, hjärninfarkt, hjärnblödning eller proppar – men haft turen att få komma till Remonthagen med deras underbara personal och lokaler har blivit så bra att de kunnat återgå till sitt arbete.

De som på grund av skadans omfattning inte blivit helt återställda har i alla fall blivit så bra att de kan leva ett någorlunda normalt liv, klara av sin personliga hygien och äta själva mm.

Vi ifrågasätter om den som kommit med förslaget har varit och tittat på Remonthagens verksamhet eller är det möjligen så att för att bli invald till kommunstyrelse eller regionstyrelse behöver man inte sätta sig in i hur verksamheten fungerar.

Konstigt är det också att ena dagen saknas det utrymme på sjukhuset för att den nya medicinska utrustningen kräver mer utrymme och nästa dag finns det utrymme för att flytta in hela Remonthagens verksamhet. Det är någonting som inte stämmer.

Kör förslaget i en dokumentförstörare!

Styrelsen för strokeföreningen Östra Jämtland

Styrelsen för länsföreningen Jämtland/Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel