Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Palmcrantz blir alldeles för dyr

Runt om i Sverige framkommer exempel på hur alliansstyrda kommuner ger Internationella Engelska skolan (IES) gräddfiler in i kommunerna för att etablera sig, exempelvis i Göteborg, Härryda och Upplands Väsby. Detta sker genom exempelvis hyressubventioner och som i Östersunds fall, även topprenoverade lokaler.

Alliansen beställde en faktabaserad utredning av tjänstemännen som skulle svara på vilka konsekvenser IES etablering skulle medföra. Beslutsunderlaget skulle inte visa att IES etablering innebar risker. Det friserade underlaget skulle sedan politikerna fatta beslut om. Det här hade inte Östersunds invånare (som ska betala för kalaset) fått reda på om det inte vore så att Östersundstidningarna skrivit om det.

I veckan kunde vi läsa att beräkningen av renoveringskostnaden av gamla Palmcrantzskolan på 60 miljoner kronor var tafflig och hastig och slutsumman för renoveringen kommer därför att landa på nästan det dubbla, alltså ca 108 miljoner kronor.

Alliansens besynnerliga vurm för IES är i sig anmärkningsvärd. Vad som är än mer anmärkningsvärt är att de helt ogenerat ljuger för dem som ska stå för kalaset.

Frågande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel