Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Östersundare kör för fort

Det tycks råda fri fart i Östersund. Trafikskyltarna säger 40 km/tim men vem håller det?

När man är ute och promenerar längs våra fina gångvägar, t.ex. efter Rådhusgatan, Brunflovägen, Krondikesvägen eller Fagerbacken, så ser man sällan någon som håller begränsningen.

Trivseln med att vara ute och vandra försvinner på grund av allt oljud som trafiken åstadkommer. Oljudet från motorer och däck ökar med hastigheten. Under dubbdäckstiden är oljudet fruktansvärt.

För länge sen sänkte kommunen hastighetsbegränsningen från 50 till 40. Detta för att få en tystare, lugnare och trevligare stad. Men så har det inte blivit.

När jag själv  kör bil i stan så blir jag nästan alltid omkörd. Det finns tydligen ingen respekt för detta, och lagbrytarna vet ju att Polisen har annat att göra. Någon fartkontroll i stan har jag och de jag talat med aldrig hört talas om. När man går längs Kyrkgatan från Österängsparken och in mot centrum så har jag nog aldrig sett nån bil hålla 30 km/tim.

Dags för lite kontroll ! Och snälla, ge mig ett gott råd, gärna från Polisen. När jag är ute och kör, ska jag hålla mig till hastighetsbegränsningen och känna mig som en bromskloss eller följa trafikrytmen?

Lag och rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel