Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oskyldiga utvisas

I riksdagen diskuterar man avlägsnande. Nu är det inte att avlägsna stora fula containrar, råttor eller annan ohyra som diskuteras. Nej, det handlar om människor, asylsökande närmare bestämt.

Pratar våra makthavare i riksdagen om avlägsnande sprider sig den tankegången neråt i organisationen. Det rapporteras från den senaste gruppdeportationen till Afghanistan för drygt två veckor sedan hur de som skulle deporteras släpades eller bars in på planet. En del hade midjefängsel, en anordning med vilken man kan låsa händerna i sidorna så att den drabbade inte kan röra händer eller armar.

Pratar man i riksdagen om avlägsnande blir det avlägsnande. Men är det människovärdigt? Det handlar om människor, i de flesta fall ungdomar, som inte gjort något annat än att söka asyl i vårt land och sedan fått vänta på beslut så länge att de börjat betrakta Sverige som sitt hem. De har inte gjort något brottsligt, ändå behandlas de som förhärdade brottslingar.

Vi kan inte behandla våra medmänniskor på detta sätt! En sådan här syn på andra förråar vårt samhälle. Det gör något med oss och inget positivt. Vilken är nästa grupp människor som vi kan betrakta som näst intill ohyra och som vi inte behöver bry oss om? Det leder inte in oss i ett människovänligt samhälle, tvärtom får vi ett samhälle där vi fullständigt struntar i våra medmänniskor.

Är det ett sådant samhälle vi vill ha?

Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel