Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ÖSK-området verkar förlorat

Inte bara kyrkorådet förlorade sin kamp om Storsjö strand. Vi förlorade också när Mark- och miljööverdomstolen den 10 februari förkunnade sin dom över vårt överklagande när det gäller detaljplanerna över Karlslund 2:1 och 1:4.

Vi hade önskat att detaljplanen hade fortsatt på översiktsplan 2040, som kommunen fastställt 2013. Den innebar att ÖSK-området skulle fortsatt bevaras som ett park- och grönområde.

Men Östersunds politiker med AnnSofie Andersson och S i spetsen ville något annat.

Ja, vi förlorade.

AnnSofie Andersson och S genomdrev tillsammans med sina ständiga stödpartier utan egen åsikt, att tre jättetomter med lyxvillor skulle exploateras i skogsbrynet ovanför ÖSK-lägdan. Där finns sedan tidigare Östersunds orienteringsklubb med sin lilla stuga, som tidigare nekats utbyggnad för en bättre verksamhet för sina 600 medlemmar.

Ja, vi förlorade.

Vi kan beklaga och vara mycket ledsna över att segregering och därmed ojämlikhet breder ut sig i en tid då integrering av människor, och jämlikhet också genom boendet borde stå högt på den politiska dagordningen.

Ja, vi förlorade.

Och har man jämlikhet som ett mål kommer man inte ifrån samhällsplaneringens roll för att nå målet. Då kommer frågor om grönområden, skönhet, lång sikt, tillgänglighet och blandad bebyggelse i fokus.

Vi som förlorade är alla kommunmedborgare, som trodde att ÖSK friluftsområde var till för oss alla, och inte skulle säljas bort till de som har mest pengar.

För gruppen ”Bevara ÖSK”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel