Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Osant om skattehöjningen

Med hänvisning till den skattehöjning som nyligen föreslagits av den blå-gröna majoriteten i Region Jämtland/Härjedalen, påstår Lovisa Arvidsson, i LT 20 augusti, att en skattehöjning är ”precis det som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet länge velat göra för att komma till bukt med ekonomin”.

Det är ett märkligt påstående och långt ifrån sanningen. Jag satt som ledamot i regionfullmäktige förre mandatperioden och S var stark motståndare till alla förslag om en skattehöjning, fram till valet 2018. Det var skilda meningar i denna fråga som gjorde att samarbetet mellan S, V och Mp upphörde 2015.

S föredrog ett samarbete med M med det stora ackumulerade underskottet som följd.

Trots Lennart Ledins, L, iakttagelse att en skattehöjning borde har kommit för fem år sedan har förslag till en sådan höjning uteblivit från de borgerliga partierna.

Under de två senaste mandatperioderna har endast två partier, V och Mp, konsekvent tagit ställning för en skattehöjning som ett led i reformeringen av sjukvård i regionen med målsättningen att få bukt med den dålig ekonomin.

Det är beklagligt att en socialdemokratisk tidning ägnar sig åt sanningsförvridningar för att vinna billiga politiska poäng.

DB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel