Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Osäkra bussresor utan turlista

Som ordförande för SPF Seniorerna i Östersund med ca 950 medlemmar får jag ofta synpunkter från medlemmar som inte kan ta del av service i samhället på ett tillfredsställande sätt. 20 procent av våra medlemmar har inte skaffat dator och kan därför inte ta emot information via nätet.

Det senaste som nu hänt är att dessa personer inte kan erhålla information om tidtabeller på bussar som de vill åka med. Detta är inte acceptabelt. Det måste finnas möjlighet att hämta aktuella tidtabeller för att skapa en rättvis service till den grupp som jag hänvisat till ovan.

Det som vi agerat i tidigare är att allt fler affärer, konditorier och matställen slutat att ta emot kontanter - detta drabbar också samma grupp. Nu har riksdagen tagit beslut om att bankerna har en skyldighet att ta emot och lämna ut kontanter och jag ser fram emot att det blir en ändring på detta område. Vi har kunnat se hur sårbart samhället blir när det uppstår problem med bankernas betalsystem!

Jag hemställer att Östersunds kommun agerar i dessa frågor för att inte vissa äldre personer skall diskrimineras.

Per Söderberg

Ordförande i SPF Seniorerna Östersund

Läs Tord Anderssons ledare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel