Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oroande brev från rektorerna

Som legitimerad lärare på en grundskola i Östersunds kommun blir jag riktigt bekymrad när jag följer nyheterna kring rektorernas brev.

”Det är jättejobbigt för rektorerna” säger Förvaltningschefen Anna Örjebo. Ja, det kan knappast vara en nyhet att ekonomin och budget under förvaltningen är misskött.

Det började med en felräkning på skolskjutsar. Eller? Liberala kommunalrådet Pär Löfstrand säger att brevet är ”helt oväntat”. Verkligen?

Finns det ingen kontakt mellan förvaltning och politiken? Vem vet inte att lönerna ska räknas upp? Det kostar att ha personal, behörig personal är dessutom dyrare. Men det kanske inte är så noga vem som finns i klassrummen?  

Löfstrand fastställer att ”Investeringsplanen ligger fast”. Jag och många kollegor undrar när det blir satsningar som gynnar personalen och elevernas resultat. Vi lärare investerar i kunskap och demokrati. Det vore najs om den politiska ledningen gjorde detsamma. Hur mycket har budgeten för gamla PC nu överskridits?  Flytta fokus från lokaler till Läroplanen.

Jag kan tipsa om innehållet i Lgr 11, det är genomarbetat och tydligt vad skolan ska handla om. Vilka förutsättningar vill du, Löfstrand, ge lärare och elever? Vill du att våra pedagogiska ledare, rektorer, ska lägga ännu mer tid på att leta pengar att spara in på? ”Vi har en struktur som inte är bra” säger även Löfstrand. Okej, du vet om det. Vad ska du göra åt det?  Det blir jättejobbigt för dem som ska nå kunskapskraven i Läroplanen.

Frågvis och legitimerad lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel