Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orimligt hög skatt på plastpåsar

Trots att plastpåsar av återvunnet material inte ska vara skadliga har regeringen beslutat om skatt på sådana, så att de nu kan kosta närmare tio kronor.

Jag har alltid varit motståndare till plastprodukter, men kan tycka att detta är ganska orimligt. Det värsta är att man ska behöva betala för små påsar till frukt och grönsaker, som man måste ha. 

 Dock tycker jag att det är väldigt onödigt med alla dessa plastpåsar, och de man hade förr var miljöfarliga. Tidigare var jag ofta tvungen att i en del butiker vara snabb och säga att jag inte ville ha någon kasse, men nu har tack och lov de flesta butiker blivit restriktiva. 

Jag häpnar varje gång jag ser någon köpa plastpåsar i livsmedelsbutiker, något jag aldrig någonsin gjort. Vad finns det för anledning?

För mig är det en självklarhet att alltid ta med mig kassar, antingen av plast eller tyg som jag fått. Hur svårt kan det vara?

 

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel