Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Orimlig miljonsatsning på IES

Annons

Skolan är Liberalernas enda profilfråga, och det de schabblat bort under regeringsåren vill de nu tillsammans med Moderaterna i Östersund försöka rädda lokalt genom ”skolsatsningar". Detta ska de göra genom att göda vinstdrivande friskolan Engelska skolan genom att förse dem med nyrenoverade lokaler för skattepengar.

Och det är inga småpengar de handlar om, utan närmare 60 miljoner i skattepengar till ett börsnoterat bolag.

# När Engelska Skolan (IES) vill komma hit och starta en F9-skola för 600 elever påverkar det skolsituationen i positiv bemärkelse för hela Östersund, menade Pär Löfstrand (L).

Egentligen är det inget som hindrar Engelska skolan att etablera sig i Östersund - de kan etablera sig överallt likt andra friskolor. Det som är unikt här är att Liberalerna och Moderaterna har budgeterat för att ge dem nyrenoverade lokaler och kallar detta för ”samarbete”. Med "samarbete" menas att betala en stor slant av etableringskostnaden genom att ge dem nya lokaler och Engelska skolan kan kliva in och tjäna storkovan. Och vinstdrivande företag lockas lätt av kommunala skattepengar.

Innan detta så var planerna för Östersund starta en F-9 skola med grundsärskola - det fick dock stryka på foten för att kunna ge en rejäl slant till en vinstdrivande friskolekoncern.

Välkommen till Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons