Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ÖFK måste informera

Annons

Nu måste ÖFK: s styrelse agera snabbt! Klubbens årsmöte ska enligt stadgarna hållas senast före mars månads utgång. Vid extra årsmötet, som hölls den 11 november togs beslut om att ändra stadgarna så att medlemmar som vill ha rösträtt på årsstämman måste ha betalt sin medlemsavgift senast två månader före stämman.

Enligt min mening var detta ett olyckligt beslut. Risken är påfallande att medlemmar missar detta och kommer då enligt stadgarna att sakna rösträtt. Detta kommer att skapa irritation och missnöje bland deltagarna på stämman.

För att försöka eliminera riskerna för detta är det nu viktigt att styrelsen skyndsamt tillskriver sina medlemmar om dessa villkor och att de som är intresserade att bli nya medlemmar får information om detta via medierna för att så många som möjligt skall hinna betala sin medlemsavgift i tid.

Sen hoppas jag att stadgarna ändras, så att de, som betalar sin medlemsavgift före årsmötet, åtnjuter rätt att fullt ut delta i alla beslut.

Har förstått att tankarna bakom tillkomsten av denna paragraf är att man vill förhindra kupper. Jag tror det bästa är att visa förtroende för alla medlemmar och utgå från att allas önskan är det bästa för klubben. Det normala är för övrigt att årsmötet beslutar om medlemsavgifternas storlek ett år i förväg dvs årsavgiften för 2021 bestäms av årsmötet i mars 2020.

Kurt Folkesson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel