Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Odensalaskolan är ett viktigt startskott

Detta år innebär att ett flertal stora projekt sjösätts med historiskt stora investeringar inom Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde, där nya skolor, utbyggda förskolor och renoveringar är de främsta budgetinvesteringarna i hela kommunen. Genom ”Skolbygget Östersund” får eleverna en modern lärandemiljö och skolpersonalen får sunda och ändamålsenliga lokaler.

Ytterligare investeringar är även på gång i våra förskolor. Nästa vecka kommer Barn- och utbildningsnämnden fatta beslut om nybyggnation av Luktärtans förskola och Ottfjällets förskola till en investeringskostnad på närmare 90 miljoner kronor.

Föregående vecka körde de första grävskoporna fram för att starta byggprojektet ”Odensalaskolan” bredvid nuvarande Storsjöskolan. Bygget sker etappvis och kommer när det är klart ha en kapacitet att utbilda 750 elever. Eleverna som kommer gå på Odensalaskolan går idag på flera olika skolor, flest från nuvarande Lillsjöskolan och Storsjöskolan. Odensalaskolan kommer även samla eleverna från grundsärskolan som idag är spridda på flera olika skolor i kommunen.

Fördelarna med Odensalaskolan är flera.

# Odensalaskolan kommer erbjuda goda och moderna pedagogiska miljöer

# Odensalaskolan innebär en samling av kompetens inom grundsärskolan

# Odensalaskolan kommer innefatta olika mindre miljöer i en större. Det innebär goda förutsättningar för skolledningens planeringsarbete.

# Nya och moderna utemiljöer skapas i och med byggnationen.

# Under byggnationen kommer eleverna kunna gå kvar i nuvarande skolor för att sedan växla mellan den helt nybyggda skolan och lokalerna i nuvarande Storsjöskolan när den renoveras.

Samtidigt som arbetet med Odensalaskolan nu tar fart fortgår planering och ombyggnationerna av Lugnviksskolan och Sjöängens förskola.

Totalt omsluter dessa projekt över 600 miljoner kronor, vi tycker det är väl investerade medel. Dessa investeringar hade inte varit möjligt att genomföra om inte f.d. Palmcrantzskolan byggts om för extern uthyrning.

JanAnders Mattsson (M)

Ordförande barn- och utbildningsnämnden Östersunds kommun

Pär Löfstrand (L)

Kommunalråd Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel