Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: MP slår vakt om Kälarne

Kälarne kommundel har en fantastisk bygd och befolkning. inställningen är nog den att om inte alla ställer upp i idrottsföreningar, hembygdsföreningar m.m. så blir det ingenting. Med fantastiska innevånare som jobbar ideellt.

Nu är måttet rågat och kommunen kan inte hålla sig undan längre.

MP kräver en ändring på detta och en rättvis fördelning av resurser till de tre kommundelarna.

Kollektivtrafiken är urusel till Östersund-Sundsvall-Bräcke-Hammarstrand.

Det är ju inte en kommunal fråga men eftersom läkare, tandläkare  m.m. har försvunnit från trakten så är vi mer beroende av att det finns trafik till o ifrån Kälarne också. Som det är nu är vi alla beroende av bil och att ställa upp o skjutsa sina kompisar hit o dit.

MP har kollat med länstrafiken och fått i upplysning att  PLUS-trafiken fungerar och om man ringer 0771-820083 så kan man boka resan dagen före.

Bokning endast vardagar.det går att åka på helgen också om man bokar fredag innan.priset är som en bussbiljett vilket innebär att en resa till bräcke eller hammarstrand skulle röra sig om en hundralapp.

Hotell Östjämten har ännu ingen arrendator.

MP föreslår att bjuda in de två tjänstemännen och de 2 politikerna som har förhandlat om hotellet. Dom kan då redogöra för hur det går med annonsering efter en ny arrendator och  vad som gäller tills vidare med lokaler uthyrning mat-julbord-underhållning- pizzaservering-smörgåstårtor-föreningsfester m.m

MP kommer även att undersöka möjligheterna att få ett tågstopp någonstans på sträckan Ragunda-Kälarne. Förutsättningarna ser bättre ut nu när vi har stickspår till octowood fabriken.

 

Miljöpartiet i Bräcke kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel