Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Märklig hantering av Engelska skolans etablering

I LTZ den 3/10 2017 kunde vi läsa att den börsnoterade vinstdrivande Internationella Engelska skolan (IES) fått klartecken att etablera sig i Östersund efter ett överklagande. Sedan dess har det inte funnits något hinder för etablering och starten var planerad 2019.

Under våren 2019 har vi kunnat följa alliansens, med Liberalerna i täten, hårda jobb för att mata IES med kommunala skattepengar och ge dem nyrenoverade lokaler för 60 miljoner kronor. En redan planerad F9-grundskola med integrerad grundsärskola fick stryka på foten till förmån för IES.

För en utomstående kan det verka lite märkligt då det redan år 2017 var planerat att IES skulle komma till Östersund - utan de 60 miljoner kronorna i skattepengar som Liberalerna debatterat hårt för att göda dem med. Hur har samarbetet mellan Liberalerna och IES sett ut mellan åren 2017 och 2019 egentligen?

Den vinstdrivande skolkoncernen fick ju etablera sig i Östersund utan att få skattepengar kastade på sig redan 2017. Vad har hänt sedan dess, Liberalerna?

En stilla undran

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel