Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Luciafirandet blev vanhelgat

Jag kan inte glömma hur Luciafirandet på TV häromåret skändades. Det sändes från Uppsala domkyrka med kyrkans goss- och flickkör, samt bl a Helen Sjöholm och Benny Andersson.

Evenemanget var väldigt fint och andaktsfullt fram tills en sådan där sk. rappare dyker upp framför kören under ”Goder morgon i denna sal”, och förstör stämningen fullständigt. Även den klassiska adventspsalmen ”Bereden väg för Herran” blev vanhelgad av denne.

Jag är övertygad om att det är en ytterst liten del av vår befolkning som uppskattar detta smaklösa påhitt, de flesta lär ha blivit upprörda. Hur kan de som producerar firandet av våra fina traditioner vara så omdömeslösa att de hittar på sådant här?

Luciafirandet har varit en svensk tradition sedan 1800-talet som nu verkar vara på väg att försvinna, liksom mycket annat av våra viktiga traditioner och kulturarv.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel