Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lokal journalistik är nödvändig

Nej Tord Andersson, (LT ledarskribent) det låter inte för högtidligt med lokal journalistik. Lokalt skrivande knyter ju ihop oss läsare. Jag lovar att många med mig saknar tiden när det fanns lokalredaktioner runtom i länet. Dess glanstid när allt fick en att se framåt.

Hela världen börjar nu likna en stor betongmur vars exteriör är dekorerad med ordet privat. Bakom den sitter fifflare och kanske tvättar pengar, eller nåt annat fanstyg så media inte har råd att finnas till.

Skrämmande visioner framträder i mitt huvud. Som när en högre hemsk potentat bestämmer vad som får skrivas och sticker under stol med hemliga sanningar. Nu framträder en liten svart mustasch.

Den lokala journalistiken är nödvändig! OCH vad vore morgonkaffet utan papperstidningen? Det finns faktiskt gott om folk som inte äger en dator. Personligen känner jag mig utanför i dagens Sverige. Hinner inte med det nya språket eller didigtaltiden. Å vad sjutton betyder ord som podd? Ordet för mina tankar till lätet när man gör pärstampa. Poff. Måste man uppfinna nya ord hela tiden?

Synd att du blir pensionär men man kanske får se några begripliga sanningens ord i insändarsidan. Tror det är dags att plocka fram hötjugorna igen och tåga (jag får rulla) fram, ja vart, till vem. Vem bestämmer allt galet i vår nya hemska värld?

Ingrid Lindberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel